Βήμα Βήμα

Ποια είναι τα βασικά βήματα δημιουργίας της ιστοσελίδας;

Κατανοήστε πόσο σημαντικό είναι για εσάς να αποκτήσετε ιστοσελίδα. Γράψτε τους λόγους που πιστεύετε ότι η δημιουργία της θα βοηθήσει ή θα προβάλει την εταιρεία σας ή εσάς.

Ποια είναι τα σημαντικά στοιχεία που θα πρέπει να διαθέτει και πως την φαντάζεστε. Διαθέστε λίγο χρόνο για να ερευνήσετε σελίδες που σας αρέσουν. Καθορίστε πόσο χρόνο θα μπορέσετε να αφιερώσετε και συζητήστε το μαζί μας.

Για να εγκαινιάσετε την ιστοσελίδα σας θα πρέπει πρώτα να έχετε επιλέξει το όνομα της Domain Name.

Υπάρχουν και δωρεάν ονόματα που διατείνονται, ωστόσο δεν προτείνεται. Το να κατέχετε το δικό σας όνομα ιστοσελίδας δείχνει πολύ πιο επαγγελματικό από το να φιλοξενείται σε κάποιου άλλου (όπως όνομα.freewebsite.com), επιπλέον το κόστος είναι προσιτό. Επίσης επιλέγοντας το δικό σας όνομα, διασφαλίζετε ότι η ιστοσελίδα σας θα φορτώνει γρήγορα και πάντα.

Σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει να μας ενημερώσετε είναι αν θα θέλετε να είστε εσείς υπεύθυνοι για την ανανέωσή του κάθε φορά που απαιτείται ή αν θα θέλατε να το κάνουμε εμείς για εσάς.

Μαζί με το όνομα της ιστοσελίδα σας μπορείτε να επιλέξετε και τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου email που θα χρησιμοποιείτε (επιλογή@όνομα.com)

  • Εάν η ιστοσελίδα σας προβάλλει την εταιρεία σας, το όνομά της θα πρέπει να ταιριάζει με το όνομα της εταιρεία σας. (όνομαεταιρείας.com)
  • Εάν η ιστοσελίδα σας προβάλει εσάς, το όνομά της θα πρέπει να είναι το δικό σας. (ονομα.com)

Συστατικά για την σωστή επιλογή ονόματος

  • Δείχνει το τι κάνετε;
  • Είναι αξέχαστο;
  • Είναι πιασάρικο;

Εάν σας αρέσει, απλά προχωρήστε!

Εδώ θα πρέπει να αναλύσουμε το τί θα θέλατε να κάνετε και τι είναι πιο σημαντικό για εσάς. Για παράδειγμα, αν η ασφάλεια είναι προτεραιότητα για εσάς γιατί ο ανταγωνισμός είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και ο χαρακτήρας του επικίνδυνα δραστικός, προτείνουμε ο κώδικας της δημιουργίας της ιστοσελίδας να είναι custom δηλαδή προσαρμοσμένος ακριβώς για εσάς, με τις ανάλογες δικλίδες ασφαλείας. Αν ο ανταγωνισμός υπάρχει και δεν είναι επικίνδυνος προτείνουμε να χρησιμοποιηθούν τα Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου CMS, με τα οποία όχι μόνο μειώνετε το ποσό απόκτησης της ιστοσελίδας, αλλά και της συντήρησης αυτής, αφού μπορούμε να σας εκπαιδεύσουμε, ώστε να ανανεώνετε όποτε θέλετε το περιεχόμενό της.

Οποιεσδήποτε λειτουργίες και εφαρμογές θα θέλατε να έχει είναι καλό να τις συζητήσουμε σε αυτό το βήμα, για να διασφαλίσουμε ότι το λογισμικό που θα επιλέξουμε μας καλύπτει απόλυτα.

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα είναι η επιλογή του προτύπου. Δηλαδή το πώς θα θέλατε να προβάλλεται – εμφανίζεται η ιστοσελίδα σας. Υπάρχουν και εδώ πολλές επιλογές. Αν θέλετε κάτι μοναδικό, έχετε ήδη φανταστεί και ονειρευτεί το αποτέλεσμα, καλό θα ήταν να προχωρήσουμε με custom προσαρμοσμένο σε εσάς. Οι γραφίστες μας, επικοινωνούν μαζί σας και σχεδιάζουν την μοναδική ιστοσελίδα σας.
Αν πάλι δεν έχετε συγκεκριμένες απαιτήσεις εμφάνισης, αλλά μόνο το γενικό ύφος και στυλ μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα από πρότυπα που θα σας δείξουμε. Σε αυτό το βήμα βοηθάει πολύ να έχετε κάνει μια έρευνα με σελίδες που σας αρέσουν και να μας ενημερώσετε για αυτές.
Η επιλογή έτοιμου προτύπου θα βοηθήσει στην μείωση του ποσού που θα διαθέσετε, χωρίς όμως να μειώνει την ποιότητα της ιστοσελίδας σας. Υπάρχουν και δωρεάν πρότυπα, ωστόσο προτείνουμε να τα αποφύγετε, μιας που θα έχουν χρησιμοποιηθεί πολλάκις και η ποιότητά τους είναι πολλές φορές αμφιλεγόμενη.

Η εταιρική ταυτότητα είναι το στίγμα σας στην αγορά. Σε αυτό το βήμα και αφού έχουμε επιλέξει και το πρότυπο που σας ταιριάζει οι σχεδιαστές μας, σας προτείνουν τρία προσχέδια λογότυπα για να διαλέξετε. Από την εμπειρία μας, θα δείτε ότι τουλάχιστον τα δύο θα σας αρέσουν τόσο πολύ που δεν θα μπορείτε να επιλέξετε.

Αν όμως για τον οποιοδήποτε λόγο δεν σας εκφράζουν μπορούμε να δημιουργήσουμε κι άλλα προσχέδια ακολουθούμενοι τις οδηγίες σας. Εφόσον καταλήξουμε στο προσχέδιο, δουλεύουμε επάνω σε αυτό με χρωματικές αλλαγές ή ότι άλλο επιθυμείτε. Στη συνέχεια μπορούμε να σχεδιάσουμε τις κάρτες και ότι άλλο έχετε ανάγκη για την προβολή σας.

Εδώ θα πρέπει να διαθέσετε τον απαραίτητο χρόνο για να συγγράψετε τα κείμενα της ιστοσελίδας σας. Σε περίπτωση που δεν έχετε χρόνο μπορούμε να τα συγγράψουμε εμείς για εσάς. Μόλις ολοκληρωθούν τα κείμενα και μας παραδώσετε όλο το υλικό που θα θέλατε να προβάλετε, αναλαμβάνουμε να διαμορφώσουμε κατάλληλα το πρότυπο για να ταιριάζει με το υλικό σας.

Παράλληλα βρίσκουμε τις φωτογραφίες ταιριάζουν με το προφίλ της εταιρείας σας και τις ενσωματώνουμε στην ιστοσελίδα σας, όπως επίσης ξεκινάει και ο προγραμματισμός επιπλέον λειτουργιών που μπορεί να έχετε ανάγκη και θα έχουμε συμφωνήσει στο βήμα επιλογής λογισμικού. Σε περίπτωση που θέλετε να μειώσετε το συνολικό ποσό, διαθέτετε χρόνο και κέφι για δημιουργία μπορείτε να επιλέξετε εσείς τις φωτογραφίες που επιθυμείτε.

Εφ’ όσον ολοκληρωθεί η προσαρμογή, ο προγραμματισμός και η εισαγωγή του υλικού, προχωράμε στον έλεγχο και στις αλλαγές που θα θέλατε να κάνετε.

Μετά την παράδοση της ιστοσελίδας κανονίζουμε το πλάνο εκπαίδευσης και συντήρησης που ταιριάζει με τις ανάγκες σας..

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μπορείτε να μας στείλετε email και θα σας απαντήσουμε άμεσα.

Sending

©2020 Coding

Log in with your credentials

Forgot your details?

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων